De borstelharen op de juiste manier verwijderen

07-07-2019
Swoods
Door Swoods
De borstelharen op de juiste manier verwijderen

De bamboe tandenborstel gaat bij twee keer per dag poetsen ongeveer twee maanden mee. Vanaf dat moment raden we aan om een nieuwe te kopen. Dit komt omdat de borstelharen beginnen te slijten en dat er veel bacteriën zich inmiddels hebben genesteld tussen de haren. Dit zorgt ervoor dat je tanden minder goed gereinigd worden. Hoe gooi je dan de bamboe tandenborstel op een milieuvriendelijke manier bij het vuil? Het antwoord op die vraag behandelen we in deze korte how-to blog.

De borstelharen van onze bamboe tandenborstel, ook wel de SwoodsBrush genoemd, zijn gemaakt van BPA-vrij nylon. Deze haren zijn eigenlijk niet zo heel goed voor het milieu, maar helaas bestaat er nog geen alternatief die wel afbreekbaar is. De bamboe steel daarentegen is 100% afbreekbaar en kun je gewoon weggooien bij het GFT-afval. Om de tandenborstel op de juiste manier weg te gooien, je raad het al, gaan we de haren scheiden van de steel.

Wat heb je nodig?

- een tang of een pincet
- dienblad of een schoteltje

Een tang of pincet gaan we gebruiken om de haren uit de tandenborstel te trekken. Je zult zien dat dit vrij gemakkelijk gaat. Het dienblad of schoteltje gebruiken we als ondergrond. Dit zorgt ervoor dat we de borstelharen makkelijk verzamelen en vervolgens bij het plastic afval kunnen weggooien.

Zo de haren zijn nu verwijdert. De haren gooien we bij het plastic afval. De steel kan gewoon bij GFT-afval 🙂. Vergeet geen foto te maken! Daarmee laat je zien dat je milieuvriendelijk bezig bent en dat zal anderen aansporen om hetzelfde te doen.

Heb je een foto gemaakt, dan zijn wij heel benieuwd naar je resultaat. Deel deze met ons door te mailen naar service@swoods.nl of stuur ons een berichtje op Facebook/ Instagram. Dan zullen wij deze, als je het goed vindt, plaatsen op onze website en social-media kanalen.

Lees ook

Waarom je een bamboe tandenborstel moet aanschaffen

13-10-2019

Waarom je een bamboe tandenborstel moet aanschaffen

Maak kennis met de de nieuwste trend op het gebied van poetsen: de bamboe tandenborstel.

Nieuwsbrief ontvangen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en ontvang acties rechtstreeks in je inbox.

Je ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.