Waarom een bamboe tandenborstel?

Waarom een bamboe tandenborstel?

Heb je een idee hoeveel tandenborstels je ongeveer gebruikt in je leven? Laten we een snelle rekensom maken. Stel je koopt elke 3 maanden een nieuwe borstel. Dan zit je al snel op ongeveer 300 tandenborstels die je gebruikt in je leven. Dat lijkt niet heel veel, maar probeer je dan eens voor te stellen dat alleen Nederland al 18 miljoen inwoners telt. In dit blogartikel vertellen we wat de voordelen zijn van een bamboe tandenborstel.

Hoe zit dat wereldwijd? Er is onderzoek gedaan naar het aantal tandenborstels die we jaarlijks over de hele wereld gebruiken. Schrik niet, na schatting dit zijn er ongeveer 5 miljard (5.000.000.000.000)! Omdat we nog steeds zoekende zijn hoe we dit het beste kunnen recyclen eindigen hiervan ongeveer 2,5 miljard in onze oceanen, rivieren en landen. Helaas weet onze natuur ook niet hoe we dit giftige goedje kunnen afbreken, daardoor blijft het voor altijd bestaan.

Een bamboe tandenborstel vs. plastic tandenborstel

Overstappen naar een bamboe tandenborstel? Dan kunnen we 96% besparen op het gebruik van plastic voor tandenborstels! Dit komt omdat een bamboe tandenborstel bijna volledig door de natuur kan worden afgebroken. Helaas nog niet voor de 100%... Dit komt omdat de borstelharen van nylon zijn gemaakt (wel BPA-vrije). Ja er zijn andere mogelijkheden, er bestaan bamboe tandenborstels van varkensharen, maar of dat nou de beste oplossing is..?

Maar waarom dan bamboe, want dat groeit toch ook niet naast de deur? Nee, dat klopt helemaal, maar bamboe is één van de snelst groeiende planten ter wereld. Er zijn zelfs bamboe soorten die meer dan een meter per dag groeien. Daarnaast gebruiken we slechts 1% van wat er aan bamboe groeit op de wereld!

In het kort:

Weinig onderhoud
Het laten groeien van bamboe vereist geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Het kan zichzelf onderhouden door stikstof uit de grond te halen en het laat geen schadelijke chemicaliën achter als het wordt geoogst.

Antibacterieel
Bamboe heeft natuurlijke antibacteriele stoffen in haar vezels, waardoor het een goed materiaal is om te gebruiken voor persoonlijke producten tandenborstels.

Diervriendelijk
Panda's en orang-oetans voeden zich niet met moso-bamboe. Door ze te oogsten voor productie zullen geen dierlijk omgevingen en voedselbronnen worden aangetast.

Hoe zit het met plastic? Plastic wordt gemaakt van ruwe olie, techniek en heel wat CO2-uitstoot. Bekijk het onderstaande filmpje maar eens. Daar leggen ze in 3 minuten uit hoe frietbakjes worden gemaakt.

Klaar om over te stappen naar een plasticvrije wereld? Wij wel, net als heel veel anderen! Bekijk hier onze producten.

Geschreven op 15-05-2019

Algemene voorwaardenPrivacyVeilig betalen met iDEALBancontact